Beeldhouw- en tekenkunst

" DE KLIF"
arduin
" DE KLIF" arduin
"VISAGE"
witte marmer
"VISAGE" witte marmer
"MEMORIES"
media mixed
"MEMORIES" media mixed
SILHOUETTE 1 2019 PENTEKENING 
Is een reeks waar ik steeds met eenzelfde patroon werkt. ze zijn levende spiegels die je persoonlijkheid,  behoeften en drijfveren reflecteren.
SILHOUETTE 1 2019 PENTEKENING Is een reeks waar ik steeds met eenzelfde patroon werkt. ze zijn levende spiegels die je persoonlijkheid, behoeften en drijfveren reflecteren.
SILHOUETTE 2
SILHOUETTE 2
SILHOUETTE 3
SILHOUETTE 3
SILHOUETTE 7
SILHOUETTE 7
NO IDENTITY
NO IDENTITY
Zwevend perspectief 2
Zwevend perspectief 2
Zwevend perspectief waar de wind het helmgras in de duinen laat waaien
Zwevend perspectief waar de wind het helmgras in de duinen laat waaien
Boot
Boot
Satelliet
Satelliet

 

 

 

Voor Katty Renneboogh begon alles in het atelier van haar vader,zelf een amateurkunstenaar met een passie voor landschappen in pastel en tekeningen van knotwilgen.

Ze ging vaak langs in zijn atelier en leerde zo omgaan met pen en papier. Later volgde ze de lessen plastische kunsten in het K.T.A Jette en vervolmaakte zich in het beeldhouwen in Sint Lukas onder leiding van Koenraad Tinel en Dirk Wouters.Haar eerste beeldhouwwerken haalde ze uit de vorm die de steen te bieden had.Zo bouwde ze elegante beelden op met ruwe contrasten.

Katty laat ons voornamelijk de taal van de steen zien op een verfijnde manier. Het thema "aarde" is hier zeker van toepassing. Ruw materiaal van moeder aarde laten spreken. In de steen zoeken naar een schittering, een ruwheid, een gladheid. Door het bewerken van de steen de contrasten zichtbaar maken. Steen tot leven brengen. Eens dat proces door, gaat Katty in conversatie met de steen. Zij heeft een duidelijk contact en accentueert het beste door hier en daar het bewust zelf aanbrengen van vormen en kleuren. De steen krijgt hierdoor een meerwaarde, een gevoel ... en bestaat.

Dezelfde lijn wordt doorgetrokken in haar tekeningen en schilderijen. Ze zijn het verhaal van een individu: ze geeft haar verbeelding de vrije loop en bouwt het werk op tot een kort verhaal in een kleinschalig decor.

Haar landschappen zijn gestileerd met kleuren, lijnen en gemengde technieken.

Haar inspiratiebron? Een levenslijn die ze bewust of onbewust opbouwt door de confrontatie met beelden uit tijdschriften, reizen, wandelingen....

Deel deze pagina