Beeldende kunst - Illustratie

Tille Pepermans is een jonge Belgische kunstenaar die in 2017 haar masterdiploma beeldende kunsten behaalde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Met haar project ‘Passage Arcade Galerie’ won ze de Bruynseraede - De Witte ereprijs.

Het werk van Tille wordt gekenmerkt door een verfijnde techniek waarbij het spel van licht en donker centraal staat. Met een 6B potlood creëert ze gedetailleerde beelden in een maniëristische stijl. Zware contrasten definiëren haar tekeningen en een spel van ontelbare lijntjes en vlakken laten het beeld gonzen. Regelmatig ruilt ze haar grafiet voor acrylverf, maar ook in haar schilderijen beperkt ze zich tot een gelimiteerd kleurenpallet. Hierdoor creëert Tille een minimum aan rust in haar drukke, levendige beelden. De transparantie van de acryl en de eigenschappen van het penseel laten de kunstenaar toe om te spelen met gelaagdheid binnen het beeld.

Voor haar tekeningen en schilderijen laat Tille zich steevast inspireren door zelf geconstrueerde fotocollages van eigen of gevonden afbeeldingen. Op deze manier schept de kunstenaar een surrealistische wereld. Door de vele details wordt de kijker uitgenodigd om steeds opnieuw in het beeld te duiken en nieuwe elementen te ontdekken.

Bekijk haar online portfolio op www.tillepepermans.com